20 Σεπτεμβρίου 2010

48. Αμέλια ΄Ερχαρτ, η βασίλισσα των αιθέρων.




















Η Amelia Mary Earhart [24 Ιουλίου 1897 - αγνοούμενη από τις 2 Ιουλίου 1937] ήταν Αμερικανίδα, πρωτοπόρος της αεροπορίας, συγγραφέας και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών. Ήταν η πρώτη γυναίκα η οποία τιμήθηκε με τον Σταυρό Διακεκριμένης Πτήσης και επίσης ήταν η πρώτη γυναίκα η οποία διέσχισε τον Ατλαντικό ωκεανό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Boston Globe "υπήρξε μία από τις καλύτερες γυναίκες πιλότους των Ηνωμένων Πολιτειών". Επίσης, η εφημερίδα United Press την ανακήρυξε "Βασίλισσα των Αιθέρων".
Μια άλλη δραστηριότητα της Αμέλια Έρχαρτ  ήταν η προώθηση προϊόντων [ρούχα, καλλυντικά, είδη ταξιδιού] τα οποία έφεραν την 'υπογραφή' της. Η σειρά αποσκευών με την ονομασία 'Modemaire Earhart Luggage' παράγεται εώς και σήμερα.
Η Α.Έρχαρτ εξαφανίστηκε, καθώς πετούσε πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό, κοντά στο νησί Χάουλαντ, στην προσπάθεία της να κάνει τον γύρο του Γης, το 1937.
Η ζωή της, η σταδιοδρομία της και η εξαφάνισή της συνεχίζουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, και το προσωπικό της style, εμπνέει ακόμη, πλήθος γυναικών.
 "όλοι έχουν τους δικούς τους ωκεανούς να πετάξουν, αν βρούν το θάρρος της καρδιάς τους. Είναι μήπως απερισκεψία αυτό; Ίσως, αλλά τι ξέρουν τα όνειρα από... περιορισμούς;"
[Amelia Earhart]

http://www.ameliaearhart.com/