30 Μαρτίου 2011

245. Fashion Artists

Christian Louboutin












Γεννημένος το 1963 στο Παρίσι, ο Christian Louboutin, έδειξε από τα εφηβικά του χρόνια, το πάθος του για τα υποδήματα. Εμπνευσμένος συχνά, από τις όμορφες χορεύτριες των Παριζιάνικων Shows, απενοχοποίησε τα ψηλοτάκουνα, όσο κάνεις άλλος. Πριν δημιουργήσει το δικό του οίκο υποδημάτων, εργάστηκε για τον Charles Jourdan και έκανε free lance συνεργασίες με τους Yves Saint Laurent, Chanel, Maud Frizon και άλλους διεθνείς οίκους.
Από το 1992, στα σχέδιά του έχει ενσωματώσει τα λαμπερά κόκκινα πέλματα τα οποία έχουν γίνει η υπογραφή του.
Ο Louboutin εμπνεύστηκε τα 'stilettos' του από ένα περιστατικό που συνέβη το 1976. Όταν είχε επισκεφθεί ένα μουσείο, σε ένα κτίριο του 1930, στο Παρίσι και παρατήρησε ότι υπήρχε μια πινακίδα που απαγορεύε την είσοδο στις γυναίκες που φορούσαν υποδήματα με αιχμηρά τακούνια, για το φόβο εκτεταμένων ζημιών στο υπέροχο ξύλινο δάπεδο και τα μωσαϊκά του. Αυτή η εικόνα έμεινε στο μυαλό του, και τη χρησιμοποίησε αργότερα στα σχέδιά του, γιατί όπως δήλωσε σε συνεντευξή του "... ήθελα να δημιουργήσω κάτι που θα έσπαγε τους κανόνες και θα έκανε τις γυναίκες να αισθάνονται εμπιστοσύνη και δυνατες"
Διάσημες κυρίες όπως οι Diane Von Furstenburg, Catherine Deneuve, Madonna, Gwyneth Paltrow, Jennifer Lopez, και η Sarah Jessica Parker δηλώνουν πιστές στις δημιουργίες του!