21 Σεπτεμβρίου 2011

306. Designers 'copyright' *[Pierre Cardin]




 










Ο -ιταλικής καταγωγής- σχεδιαστής Pierre Cardin, άρχισε την επαγγελματική του διαδρομή δίπλα σε μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μόδας (Elsa Schiaparelli, Christian Dior).   
Το 1950 ιδρύσε την δική του εταιρία και σχεδιαζε κοστούμια για το θέατρο. Τρία χρόνια αργότερα, παρουσίασε την πρώτη του γυναικεία συλλογή. Η δημιουργική πορεία του, επεκτάθηκε σύντομα σε αντρικές και παιδικές συλλογές. Λανσάρε αρώματα, αξεσουάρ, είδη για το σπίτι, έπιπλα, ακόμα και αυτοκίνητα! 















 

 Στις συλλογές του, είναι έντονη η φουτουριστική οπτική του, συχνά αδιαφορώντας για το σωματότυπο ή την πρακτικότητα του ρούχου.











 Ως επιχειρηματίας ανοίγει καταστήματα σε όλο τον κόσμο, παράλληλα αγοράζει, ανακαινίζει  και επεκτείνει τα διάσημα εστιατόρια Maxim’s.
To 2008 παρουσίασε την τελευταία του συλλογή για το 2009 στο φουτουριστικό σπίτι του, το "Palais Bulles", το Παλάτι των Φυσαλίδων.












 Ο Pierre Cardin διακρίθηκε και βραβεύθηκε πολλές φορές, για το ταλέντο και την προσφορά του.  Μεταξύ άλλων του αποδόθηκε ο τίτλος του ανώτατου αξιώματος της Λεγεώνας της Τιμής. Απο το 1991 είναι πρεσβευτής καλής θέλησης της UNESCO.